FAQ

Voksenfodbold.dk

Her spiller vi selv fodbold for at få et bedre helbred

Spørgsmål og svar


Hvorfor er fodbold bedre end andre former for motion?

Man får bevæget sig, man får pulsen op, og man kan selv stoppe når man ikke kan mere. Alle kan sparke til en bold, men meget færre kan gribe den, det gælder om at skabe succes. Det gør ikke noget du ikke kan løbe, for placere du dig godt, kan du nemt få succes foran modstanderens mål. Hvis du har mistet pusten, er der sikkert nogle holdkammerater der hjælper dig. Derudover viser flere forskningsretultater at fodbold er særlig godt, blandt andet for diabetikkere og mennesker med for højt blodtryk. Mænd med prostatakræft får det også meget bedre af at spille fodbold, og så er der nogen der siger der opstår et fantastisk kammeratskab.


Hvorfor voksenfodbold.dk?

Vi spiller efter særlige regler så alle uanset helbred og skavanker kan være med. Det er "gratis" at spille med, det vil sige det skal koste noget, fordi ellers kan kommunerne ikke stille gratis fodboldbaner til rådighed for foreninger. I foreningerne under voksenfodbold.dk, der som udgangspunkt og med tiden etableres i alle Danmarks kommuner, skal der ikke bruges tid og kræfter på at indsamle penge. Udgiftniveauet skal kunne finansieres af kontingentbetalingen alene. Et foreningskontingent sættes normalt til kr. 50,- pr. år pr. medlem. I voksenfodbold.dk er visionen selv at spille fodbold. Når du er medlem af en forening under voksenfodbold.dk, kan du spille i alle andre foreninger under voksenfodbold.dk. Det betyder du ikke behøver at være hjemme for at spille fodbold, du skal blot huske at medbringe dit fodboldtøj.


Hvorfor skal det være "gratis" at spille voksenfodbold?

Voksenfodbold kan spare os for mange livsstilssygdomme, hvis ingen røg tobak, ville det være det samme. Derfor er det en god investering at tilbyde gratis rygestopkurser, på samme måde vil det være en god idé at tilbyde alle at spille fodbold helt gratis.


Hvorfor ikke samarbejde med etablerede fodboldklubber og DBU?

Voksenfodbold spiller efter særlige regler, således at det er sjovt for alle dem der spiller med. Selv på hold med de ældste spillere, kan tonen være særdeles hård i de etablerede fodboldklubber, ikke fordi der er noget galt i det, men ønsker man at spille fodbold på en blidere måde, så er voksenfodbold et godt alternativ. Vi spiller ikke turneringer, men det skal ikke udelukkes der med tiden afholdes fælles arrangementer, hvor der bliver spillet voksenfodbold. I en etableret fordboldklub, er der mange gange også en forventning om at medlemmerne skal deltage i frivilligt foreningsarbejde, i foreninger under voksenfodbold.dk, er  fodboldspillet første prioritet, og penge, er i modsætning til etablerede fodboldklubber og DBU af aller laveste prioritet.


Hvor kan jeg se mere?

Tryk på link, så vil du kunne læse mere.


Hvem betaler for bolde, andet udstyr og trykt materiale?

Det er et godt spørgsmål, det må fremtiden vise. Måske en dag, vil du give et bidrag.